ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΡΙΟΥ Ζ.: «Ομόφωνα αθώος» κρίθηκε μετά από 7,5 χρόνια ο «δάσκαλος με τα ράστα» Μάριος Ζέρβας
της Ειρήνης Προμπονά
Για εφτάμιση χρόνια ο «δάσκαλος με τα ράστα» ζούσε με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Το «έγκλημά» του ήταν πως συμμετείχε στην μεγάλη πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα του πρώτου μνημονίου, τον Μάρτιο του 2010, ενώ το βαρύ κατηγορητήριο συντάχθηκε με μάρτυρες 3 άνδρες των ΜΑΤ με τις πράξεις που του καταλόγισαν να επιβαρύνονται με τον -καταργημένο πλέον- κουκουλονόμο.
Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την Τρίτη ήταν κατάμεστη. Φίλοι συγγενείς, αλληλέγγυοι ήταν παρόντες. Ο Μάριος ήρεμος, όπως και την Δευτέρα. Είχε περάσει ήδη η προηγούμενη μέρα με τις καταθέσεις μαρτύρων και αναμένονταν η συνέχεια. Μια μέρα πιο κοντά στην… επίσημη δικαίωση του. Μια μέρα που κράτησε εφτάμιση χρόνια.
Οι αγκαλιές, τα δάκρυα ανακούφισης και η χαρά περίσσευαν στην αίθουσα του ΜΟΔ με την ανακοίνωση της απόφασης. Η πρόταση της Εισαγγελέως και η ομόφωνη αθώωση του στη συνέχεια καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Οι γονείς του, οι συγγενείς, ούτε ένας απο εκείνους που βρέθηκαν την Τρίτη στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν αμφέβαλλε για την αθωότητα του Μάριου. Το ίδιο και η κοινωνία.
Ο ίδιος υπήρξε σαφής κατά την απολογία του, αμετακίνητος από τις ιδέες και τα ιδανικά του: «Εγώ θα κατεβαίνω στις πορείες. Αγαπάω την κοινωνία, αγαπάω τον άνθρωπο, δεν θα σταματήσω, δεν θα με νικήσει ο φόβος» είπε μεταξύ άλλων.
Η Εισαγγελέας άφησε άφωνο το ακροατήριο ήδη από την εισαγωγή της πρότασής της: «Αλλοίμονο στους νέους που δεν έχουν μέσα τους την φλόγα, ώστε να συγκρουστούν και ν’ αλλάξουν τον κόσμο, αλλοίμονο στους νέους που δεν θέλησαν να πάνε τον κόσμο λίγο παραπέρα» είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα 7μιση χρόνια πριν.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κι ας δούμε την δικάσιμο όπως εξελίχθηκε μέχρι την ομόφωνη απόφαση αθώωσης του Μάριου Ζ., του «δασκάλου με τα ράστα» όπως έχει πια καταγραφεί στην συνείδηση μας και στην ιστορία.
«Κίνδυνος για την Δημοκρατία»
Στην αίθουσα του ΜΟΔ Αθηνών κατέθεσαν η σύντροφος του Μάριου Ζέρβα, συνδικαλιστές που συμμετείχαν στην πορεία και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της σύλληψης του, καθώς και μια ακόμα διαδηλώτρια που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, η οποία στην προσπάθειά της να βοηθήσει τον Μάριο δοκίμασε και η ίδια την «αβρότητα» των ανδρών των ΜΑΤ που τις έριξαν δυο γκλοπιές και μια ματατζίδικη κλωτσιά.
Οι συγκεκριμένες σκηνές έχουν αποτυπωθεί στο φωτογραφικό υλικό που προσκόμισε η συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Ζ. Ιωάννα Κούρτοβικ, όπως και η παρουσία των μαρτύρων κατά την διάρκεια της σύλληψης του Μάριου Ζέρβα.
Μάλιστα οι ίδιοι επικοινώνησαν με την οικογένεια προκειμένου να προσέλθουν και να καταθέσουν στο δικαστήριο, όταν ο Μάριος βρισκόταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
Η Χρυσάνθη, σύντροφος του Μάριου Ζ. κατέθεσε το χρονικό εκείνης της ημέρας:
«Αποφασίσαμε να πάμε στο Μουσείο που ήταν η προσυγκέντρωση. Ήρθε ο Φίλιππος (φίλος του ζευγαριού που κατέθεσε την Δευτέρα) και φύγαμε όλοι μαζί. Δεν είχαμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας, είχαμε δουλειά μετά, οπότε ξεκινήσαμε από το Σύνταγμα. Ήμασταν διαρκώς μαζί. Η πορεία είχε κοπεί. Κοντοσταθήκαμε να δούμε τι συμβαίνει. Είδαμε την βίαιη σύλληψη ενός νεαρού, πολύ μικρού στην ηλικία. Πήγα πιο μπροστά όπου πολίτες διαμαρτύρονταν για την σύλληψη κι άρχισα να φωνάζω κι εγώ. Πανεπιστημίου και Σίνα. Άκουσα τον Μάριο να μου φωνάζει ‘Χρυσάνθη πίσω… πίσω’.
Γύρισα να τον κοιτάξω και στο επόμενο δευτερόλεπτο τον είδα κάτω στην άσφαλτο. Επειδή έχω άσθμα και έπεσαν δακρυγόνα, χρειάστηκε να πάω κάπως κυκλικά προς εκείνον, χωρίς όμως να χάσω την οπτική επαφή. Έπεσαν πάνω του και του φόρεσαν χειροπέδες.
Ο κόσμος ξεκίνησε να διαμαρτύρεται και για την σύλληψη του Μάριου. Τον τραβολογούσαν, πήγαν προς την Σίνα κι εγώ ακολουθούσα. Ένας αστυνομικός μου είπε ‘δεν μπορείς να έρθεις μαζί μας’. Ρώτησα ‘πού τον πάτε;’ ‘ΓΑΔΑ’ ήταν η απάντηση. Ο Μάριος μου φώναξε να πάρω στην δουλειά του και να πω πως δεν θα πάει. Σκεφτόμασταν πως ήταν μια προσαγωγή και μετά θα είναι ελεύθερος».
Όμως τα αδικήματα που χρέωσαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στον Μάριο ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και η προσαγωγή έγινε σύλληψη. Στο βούλευμα που εξεδόθη ο Μάριος αναφέρεται ως «κίνδυνος για την Δημοκρατία», όπως με πληροφόρησε η αδερφή του Μάριου, Γιάννα. «Κίνδυνος» για ποιών την δημοκρατία;
Η Χρυσάνθη κατέθεσε ακόμα πως η ίδια του έδωσε το μαύρο ύφασμα, που δεν ήταν άλλο από ένα κομμάτι φορέματος, μιας και η ίδια ως καθηγήτρια χορού και κινηματογραφίστρια τροποποιεί συχνά τα ρούχα της, όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Του το φόρεσα μάλιστα στον λαιμό λέγοντας πως καλό είναι να το έχουμε, αφού εγώ έχω άσθμα υπήρχε περίπτωση να το χρειαστώ». Αυτό ήταν το «μαύρο ύφασμα» με το οποίο οι αστυνομικοί παρέδωσαν τον Μάριο στην δικαιοσύνη με τον κουκουλονόμο, αν και δεν προέκυψε από πουθενά, πως είχε καλύψει μ’ αυτό τα χαρακτηριστικά του.
ΜΑΤ και Βία
Όπως κατέθεσαν όλοι ανεξαιρέτως οι μάρτυρες υπεράσπισης που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις «η βία στις πορείες εκείνης εποχής ήταν πολύ έντονη».
Η Ηρώ Διώτη στην κατάθεσή της ανέφερε πως εκείνη την εποχή «υπήρχε ένταση, υπήρχε αδικαιολόγητη βία, συλλήψεις από τον σωρό». Την στιγμή που έγινε η σύλληψη του Μάριου Ζ. δεν γίνονταν κάποια επεισόδια, ούτε έπεφταν μολότοφ. «Η πορεία είχε κοπεί καθώς αρκετά πιο κάτω στην Κοραή συνέβαιναν κάποιες αψιμαχίες, όχι κάτι σοβαρό» κι όλα αυτά ενώ η πορεία έφτανε στο τέλος της.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και ένας πατέρας μαθητή του Μάριου στην κολύμβηση: «Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, αγαπάει τη δουλειά του, επικοινωνεί συχνά με την οικογένεια των παιδιών» είπε ο μάρτυρας. «Προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά αξίες που θα τους χρειαστούν αργότερα στην ζωή τους, έχει μια εξαιρετική προσωπικότητα είναι διαλεκτικός, δεν είναι βίαιος έχει αίσθημα αλληλεγγύης. Τα παιδιά έρχονται και μας λένε ‘Ο κυριος Μάριος μας λέει να μην τσακωνόμαστε’. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί του. Όλο αυτό τον καιρό δεν αμφισβητήθηκε ούτε μια φορά από κανέναν μας, ούτε από τους γονείς, ούτε από την διεύθυνση» κατέληξε ο μάρτυρας.
Μάριος Ζέρβας: «Αγαπάω τον άνθρωπο και την ελευθερία»
Η απολογία του Μάριου Ζέρβα ήταν δυνατή. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα γεγονότα όπως τα έζησε ο ίδιος με κάθε λεπτομέρεια. «Στο μυαλό μου είχα πως στις 4 το απόγευμα δουλεύω» είπε ξεκινώντας το χρονικό που κατέληξε στην σύλληψη και την φυλάκιση του. Ξεκινώντας από το Σύνταγμα έφτασε στο ύψος πανεπιστημίου και Σίνα όπου η πορεία είχε σταματήσει και περιγράφει την σύλληψη του νεαρού:
«Διαμαρτυρόμασταν. Αντιλαμβάνομαι ξαφνικά την ένταση ν’ αλλάζει. Ήμασταν ανάμικτοι, όχι σε μπλοκ, ΜΑΤ, κόσμος και ένα μπλοκ πίσω μας. Λέω στην Χρυσάνθη ‘έλα πίσω’ και άρχισα οπισθοχωρώ σιγά-σιγά. Με την άκρη του ματιού μου βλέπω μια διμοιρία. Νιώθω το χέρι του αστυνομικού στο κεφάλι μου. Το μόνο που είπα ήταν ‘Ήρεμα παιδιά, ήρεμα’ και μετά θυμάμαι τον εαυτό μου στην άσφαλτο. Ρωτούσα ‘Τι έγινε ρε παιδιά, ήρεμα!’ και σε κάθε ερώτηση εισέπραττα βρισιές. Μ’ έσυραν μ’ έναν τρόπο στον δρόμο. Πήγαμε προς την Σίνα. Ρωτάω ξανά ‘Τι έγινε παιδιά;’ και μου απαντά αστυνομικός: ‘Τώρα θα δεις τι έγινε!’
Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ ανοίγουν το σακίδιο του Μάριου πρώτη φορά στη Σίνα:
«Ανοίγουν το σακίδιο και βλέποντας τι είχε μέσα, το μαγιό, τα γυαλάκια, το μπουρνούζι τις σαγιονάρες κλπ ακούω να λένε: ‘Πλάκα μας κάνει αυτός ρε;’. Την ίδια έκπληξη δοκίμασαν και οι αστυνομικοί που έψαξαν το σακίδιο όταν με μετέφεραν στο βαν. Όταν με πήγαν στην ΓΑΔΑ και μου απήγγειλαν τις κατηγορίες αντέδρασα λέγοντας, ‘Αυτές οι κατηγορίες είναι για μένα; Σοβαρά;’» είπε στην απολογία του και συνέχισε:
«Εγώ θα κατεβαίνω στις πορείες, αγαπάω την κοινωνία, αγαπάω τον άνθρωπο. Δεν θα σταματήσω να κατεβαίνω στις πορείες επειδή φοβήθηκα, δε θα με νικήσει ο φόβος. Αγαπάω τον άνθρωπο και την ελευθερία. Αυτό προσφέρω μέσα απ’ το νερό με την κολύμβηση. Ελευθερία. Αυτό μου στέρησαν. Έριξαν μαύρο στη ζωή μου στερώντας μου αυτό που προσφέρω εγώ στο νερό, την ελευθερία».
Από την έδρα του ζητήθηκε να εξηγήσει πως αντιλαμβάνεται την σύλληψη του από τα ΜΑΤ.
«Υπάρχει εξήγηση» είπε ο Μάριος Ζέρβας «είναι ένα λάθος! Κι έχουν εγκλωβιστεί σ’ αυτή τους την κατάθεση οι αστυνομικοί, σ’ αυτό το λάθος. Και εμείς είμαστε αυτό το λάθος τους, δεν ήμουν το μόνο λάθος που έκαναν. Λάθος ήταν τα πράσινα allσταράκια, ο φοιτητής με τις πυτζάμες, ο Ηλιόπουλος. Και συνεχίζουν αυτό το λάθος!» τόνισε στο δικαστήριο.
«Το χτένισμά σας έβαλε σε μπελάδες… παντρευτήκατε, νοικοκυρευτήκατε, αλλά δεν το αλλάξατε» παρατήρησε η Εισαγγελέας χαμογελώντας και συμπλήρωσε: «Τι θα κάνετε γι’ αυτό;»
«Τίποτα» ήταν η απάντηση του Μάριου Ζέρβα. Ο διάλογος συνεχίστηκε:
Εισαγγελέας: Τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας όταν τελειώσετε με όλο αυτό;
Μ.Ζ: Ένα παιδί
Εισαγγελέας: Τί σας έμαθε η φυλακή;
Μ.Ζ: Πόσο εύκολα μπορείς να φτάσεις εκεί
Ο Μάριος Ζέρβας συνεχίζοντας την απολογία του είπε: «Ζω και ξαναζώ εκείνη την στιγμή. Την ανακαλώ στη μνήμη μου. Η κατάθεση του αστυνομικού, το διαβιβαστικό… όλα ψέματα. Κάποιον θα έπρεπε να έχουν στα χέρια τους για να παραδειγματίσουν την Κοινωνία. Είχαν 12 εκείνη τη μέρα κι εγώ τους έκανα» είπε και συνέχισε αναφερόμενος στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν «εγώ δεν θα το έκανα, εγώ δεν το έχω κάνει! Δεν ανήκω σε καμία ομάδα. Δηλαδή κατέβηκα, βρήκα 50 αγνώστους που τους γνώρισα εκείνη τη στιγμή και έκανα αυτά για τα οποία με κατηγορούν; Δεν τους βγήκε» κατέληξε, ενώ ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που του συμπαραστάθηκαν και τότε και αυτές τις μέρες στο δικαστήριο.
Αγόρευση Εισαγγελέως: «Η δικαιοσύνη εξαπατάται όταν θέλει να εξαπατηθεί»
Η αγόρευση της Εισαγγελέως ήταν κατά κοινή ομολογία μια έκπληξη. Και μάλιστα ευχάριστη, όχι μόνο γιατί πρότεινε την αθώωση του Μάριου, αλλά για όλα όσα είπε και η αλήθεια είναι πως σπανίως ακούς μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου.
Αφού εξήγησε τα αδικήματα που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο «προκειμένου να ενημερωθούν οι ένορκοι και ν’ αποφασίσουν» ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για τον χρόνο που θα χρειαστεί, ξεκίνησε την αγόρευση της κάνοντας λόγο για γεγονότα που συνέβαιναν το επίμαχο χρονικό διάστημα και που ήταν διαπιστωμένα «από ολόκληρη την κοινωνία» όπως χαρακτηριστικά είπε. Η συνέχεια σκόρπισε έκπληξη και συγκίνηση στο ακροατήριο:
«Αλλοίμονο στους νέους που δεν έχουν φλόγα μέσα τους να συγκρουστούν και ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Αλλοίμονο στους νέους που δεν θέλησαν να πάνε τον κόσμο λίγο παραπέρα. Και φυσικά θα προχωρήσει ο νέος και θα συμμετάσχει με την ωριμότητα να τον διακρίνει.
Έτσι έγινε και τότε. Ολόκληρη η κοινωνία αντιδρούσε για όλα εκείνα που έρχονταν και ο κόσμος συμμετείχε. Κι όπου συμμετέχει πολύς κόσμος, χάνεται ο έλεγχος και έτσι το κράτος ενεργοποιεί τους δικούς του μηχανισμούς».
Η αναφορά στους άνδρες των ΜΑΤ ως «φτωχά παιδιά με χαμηλή οικονομική επιφάνεια» και χαμηλό επίπεδο που απ’ την ταχύτητα μπερδεύονται και πέφτουν σε αντιφάσεις, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα τους παρευρισκόμενους, ενώ απ’ το κάδρο των ευθυνών δεν εξαιρέθηκε ούτε η ίδια η δικαιοσύνη:
«Η δικαιοσύνη εξαπατάται όταν θέλει να εξαπατηθεί. Μπορεί να τυφλωθεί εκούσια. Η δικαιοσύνη δεν υπάρχει για να κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη, ούτε για να τον εξοντώσει. Δεν μπορεί να καταστρέφει ζωές. Οι νέοι άνθρωποι δεν γίνεται να βρίσκουν τις αποφάσεις της διαρκώς μπροστά τους αναζητώντας εργασία για παράδειγμα. Καλύτερα, αν έχεις αμφιβολίες ν’ αφήσεις κάποιον ένοχο, εκείνος ξέρει ακριβώς τι έχει κάνει».
«Ο κόσμος δεν αλλάζει με μολότοφ, λίθους και μπουκάλια, έχεις χίλιους τρόπους να φωνάξεις τις ιδέες σου» είπε και συνέχισε την αγόρευσή της λέγοντας πως η αξιοπρεπής στάση της υπεράσπισης υπήρξε πολύ βοηθητική ως προς τα στοιχεία, όπως αυτά προέκυψαν από το φωτογραφικό υλικό.
«Πουθενά δεν διαπίστωσα να υπάρχουν σπασμένα μπουκάλια, πέτρες κι άλλα υλικά που να μαρτυρούν επίθεση» τόνισε ενώ ασχολήθηκε με δυο από τις κατηγορίες λέγοντας πως μόνο οι αστυνομικοί είδαν «κατασκευή βομβών και κανείς άλλος», όσον αφορά την «έκρηξη» και την «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», η Εισαγγελέας τόνισε πως «αν πιστέψουμε στα λόγια των αστυνομικών, η μεν πρώτη έγινε αλλά ήταν ασήμαντη, η δεύτερη δεν στόχευε το σώμα, αν υποθέσουμε πως έγινε».
Πρόταση αθώωσης του κατηγορουμένου
Σε ό,τι αφορά τον Μ. Ζέρβα είπε πως ο κατηγορούμενος δεν κορόιδεψε το δικαστήριο. «Είναι έντιμος, ούτε χτενίστηκε αλλιώς, ούτε κουρεύτηκε, ήρθε ακριβώς όπως τότε που συνελήφθη. Δεν άλλαξε κάτι και είναι προς τιμήν του πως δεν προσπάθησε να μας δείξει πως είναι ένας άλλος άνθρωπος, αυτό το εκτιμώ πολύ» ενώ σχολίασε πως «πρέπει να σοβαρευτεί το Κράτος, τα ΜΑΤ, η αστυνομία και να αλλάξουν στάση αντιμετώπισης των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους».
Τέλος η Εισαγγελέας απευθυνόμενη στο ακροατήριο είπε:
«Είδα το ακροατήριο να γελάει κάποιες φορές. Ελπίζω τώρα να χαμογελάσει με την πρόταση μου: Κα Πρόεδρε προτείνω την αθώωση του κατηγορούμενου για όλες τις πράξεις!»
Όπως ήταν φυσικό η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκρότημα, ενώ μπορούσες εύκολα να δεις τα δάκρυα ανακούφισης στα μάτια των συγγενών και των φίλων.
Η αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης είχε ως επίκεντρο τις καταθέσεις των αστυνομικών «που γίνονται με σκοπό και πολλές φορές έχουν ασυλία καθώς θεωρούνται αξιόπιστοι από τα δικαστήρια». Στη συνέχεια η Ι. Κούρτοβικ αποδόμησε το βούλευμα με το βαρύ κατηγορητήριο με βάσει τα στοιχεία.
Αξίζει ν’ αναφερθεί πως το σύνολο της ποινής, κατά συγχώνευση, με βάση τα αδικήματα ήταν 15 χρόνια κάθειρξη! Όσο για το περιβόητο μαντήλι που υποτίθεται πως έκρυβε τα χαρακτηριστικά του Μ. Ζέρβα η συνήγορος είπε χαρακτηριστικά: «Τι θα έκρυβε δηλαδή το μαντήλι, όταν το μαλλί, αυτό το λοφίο, θα έστελνε σήμα για το ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης;»
Η Εισαγγελέας πήρε ξανά τον λόγο λέγοντας το αυτονόητο: «Όλοι έχουμε πάει σε πορείες έχοντας ένα μαντήλι μαζί μας. Γνωρίζουμε πως το να μην έχεις μαντήλι σε πορεία είναι σαν να πηγαίνεις στην θάλασσα με 40ο Κελσίου χωρίς καπέλο!»
Στις 14:30 μ.μ. η έδρα αποχώρησε για ν’ αποφασίσει, ενώ στις 15:10 μ. μ. η ανακοίνωση της απόφασης που έκανε την αίθουσα να σείεται από το χειροκρότημα ήταν αυτή που όλοι γνωρίζαμε, εδώ και 7 χρόνια περίπου και περιμέναμε ν’ ακούσουμε επισήμως: «Ομόφωνα αθώος»!
Κι ενώ η ανακούφιση και η χαρά ζωγραφίζονταν στα πρόσωπα συγγενών, φίλων και αλληλέγγυων, ενώ αυτή η παράλογη περιπέτεια, που κράτησε 7 και πλέον χρόνια είχε το αίσιο τέλος που ελπίζαμε να έχει, η Εισαγγελέας ζήτησε από την Πρόεδρο του δικαστηρίου κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβολική κίνηση με ιδιαίτερο νόημα.
Τι ζήτησε η Εισαγγελέας; «Να κατασχεθεί το μαύρο ύφασμα και να επιστραφεί στον κάτοχο του». Το «μαύρο» που έριξε αδικαιολόγητα στην ζωή του Μάριου η δικαιοσύνη για περισσότερο από 7 χρόνια, με αφορμή το μαύρο ύφασμα και τον κουκουλονόμο έπρεπε να επιστραφεί στον κάτοχο του. Αν όχι ως ένδειξη συγγνώμης από πλευράς της δικαιοσύνης αποδεχόμενη την παραπλάνηση της, τουλάχιστον να το επιστρέψει πίσω στον κάτοχο του, ως ένα κομμάτι της προσωπικής του ιστορίας και της ιστορίας ολόκληρης της κοινωνίας, όλων εκείνων που αγωνίζονται να πάνε τον κόσμο λίγο παραπέρα.
Και ο Μάριος Ζέρβας μπορεί να συνεχίσει πια ν’ αγωνίζεται απερίσπαστος για όσα αγαπά: Τον άνθρωπο και την ελευθερία.
στο κόκκινο
Διαβάστε:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου