Στα… κάγκελα το Μαξίμου για τον ρόλο Στουρνάρα
της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Την
από καιρό εντονότατη δυσφορία της κυβέρνησης για τον Γιάννη Στουρνάρα
επιβεβαίωσε χθες εμμέσως πλην σαφώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά
τη διάρκεια
της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας ότι ότι «οι θεσμικοί παράγοντες δικαιούνται και έχουν υποχρέωση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία».Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με την έναρξη της ομιλίας του, χωρίς να περιμένει τη διαδικασία των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι «βολές» του Γιάννη Δραγασάκη στην τηλεοπτική εκπομπή «Focus», στην ΕΡΤ, αλλά και τοποθέτηση «βόμβα» του Χρήστου Σπίρτζη στην εφημερίδα «Kontra News». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανήλθε χθες με νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «να πάψουν μερικοί να κινδυνολογούν ως Πόντιοι Πιλάτοι και ουδέτεροι σχολιαστές».
Είχε προηγηθεί μπαράζ παρεμβάσεων του Γιάννη Στουρνάρα τόσο με συνέντευξή του στην «Καθημερινή», μέσω της οποίας καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών, παρουσιάζοντας ουσιαστικά ένα πολιτικό μανιφέστο, όσο και χθες σε άλλη συνέντευξη στον Μανώλη Καψή, για το capital.gr, όπου επανέλαβε τους κινδύνους σε περίπτωση που δεν κλείσει η συμφωνία.
Τελευταία κίνηση που προκαλεί αίσθηση προέρχεται από τον υπουργό δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος έστειλε στη Βουλή δικογραφίες για τρία πολιτικά πρόσωπα, προεξάρχοντος του Γιάννη Στουρνάρα.
Κυβερνητικοί κύκλοι συνδέουν τη ξαφνική κινητικότητα Στουρνάρα με τις ανάλογες κινήσεις που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα στο ευρύτερο σημιτικό «στρατόπεδο», από το οποίο προέρχεται υπενθυμίζεται και ο διοικητικής της ΤτΕ.
Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε σήμερα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να γίνουν δηλώσεις, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά το 2004 απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Το Μαξίμου ταυτίζει τις κινήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τα σενάρια που εξυφαίνουν συγκεκριμένοι κύκλοι του εξωτερικού για πολιτική μεταβολή στην Ελλάδα από την παρούσα Βουλή με στόχο τη συγκρότηση οικουμενικού σχήματος με επικεφαλής τον διοικητή της ΤτΕ.
«Τον θέλουν ως νέο Παπαδήμο», λένε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκεται κάτι τέτοιο και εκτιμώντας παράλληλα ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει ενεργό ρόλο στις νέες παράλογες απαιτήσεις που προβάλει κάθε τόσο, ξαφνικά, μερίδα των δανειστών.
Πιστεύουν, δηλαδή, ότι η όλη εκστρατεία έχει ως σκοπό να αποδίδεται στην κυβέρνηση η καθυστέρηση, δίνοντας λαβή στην αντιπολίτευση να την κατηγορεί ως υπεύθυνη για την αστάθεια και την αβεβαιότητα.
Όπως όλα δείχνουν ο «πόλεμος» θα έχει πολλές συνέχειες…
altsantiri.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου